De Drentse Bluesopera

PeerGrouP i.s.m. Huus van de Taol

PeerGrouP

De PeerGrouP is het locatietheatergezelschap van Drenthe en Noord-Nederland. Het gezelschap maakt voorstellingen waarbij het landschap en zijn bewoners als inspiratiebron dienen. De PeerGrouP bestaat ruim 10 jaar. Het eerste wapenfeit vond plaats in Nieuweschans in het voorjaar van 2000. Samen met bewoners en asielzoekers werd in de voormalige tramremise de voorstelling 'Te gast in de Graanrepubliek' gespeeld. Sinds 2000 heeft de PeerGrouP een groot aantal grotere en kleinere projecten gerealiseerd. In 2006 bouwde de PeerGrouP een kasteel van ruim 10.000 strobalen in een weiland bij Veenhuizen. Het strokasteel trok landelijk de aandacht. Thema’s van het platteland en samenwerking met bewoners vormen een rode draad in de projecten van de PeerGrouP. In 2011 organiseert de PeerGrouP naast De Drentse Bluesopera onder andere SuperBartje op de VAM-berg.

www.peergroup.nl

strokasteel-met-boer-ausma_klein.jpg

peergroup_logoklein_balk.png

Het Huus van de Taol

Meer as viefhonderd jaor leden waren der in oes laand allén maor dialecten. Het Standaard-Nederlands mus nog oetvunden worden. Maor hoe zit het nou feitelijk met dat Nederlands en het Drèents? En waor proot ze nou het beste Drèents? Hoeveul soorten bint der eigenlijk? Giet het Drèents verdwienen? Waor proot ze het Nedersaksisch?
Dit bint allemaol zaken waor het Huus van de Taol met gangs is. Zeuven beroepskrachten en umdebij 200 vrijwilligers doet heur best veur de streektaol op de volgende vief warkterreinen:

- Taolpremotie (lezings, websites, tillevisieprogramma’s, kerkdiensten in het Drents enz.);
- Underwies (van peuterspeulzaal tot en met cursussen veur volwassenen);
- Schrieverij (oetgeverij  Het Drentse Boek, schriefwedstrieden, schriefcursussen enz.);
- Meziek (van pop tot blues, van koor tot kinderliedties, liedfestivals, cursussen; nao het stoppen van de Stichting Drentse Muziek Maatschappij hef het Huus van de Taol een meziekmetwarker, waordeur nog beter beleid op dit gebied meugelk is);
- Taolwetenschap (wetenschappelijk underzuuk naor taolige dinger).

En die warme, klankrieke streektaol oet oeze previncie past geweldig bij de blues!

www.huusvandetaol.nl

hdvtlogoklein_bruine_balk.png