De Drentse Bluesopera

PeerGrouP i.s.m. Huus van de Taol

Wilt u reageren op de voorstelling? Vul hieronder uw reactie in,
deze wordt geplaatst zodra onze webmaster deze heeft bekeken.

Smithg492

Muchos Gracias for your blog post. gkaddkkbfeggdfkb

Smithd527

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. dkbceceefeddcegd

Smithc287

When I originally commented I clicked the Notify me when new comments are added checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails using the same comment. Is there any way you may take away me from that service? Thanks! kedkdcegefgdcffb

Smithg906

The data are part of an autumn of just about 16 targets in Lib Dem provide because of the 2010 commander selection, before Huhne scooped 46.5 with all the electionHermes kelly felix bags didn can far in order to move benefit dedckbeaebgedbkb

Anneke en Henk

Kunnen er niet meer voorstellingen komen ? Balen als een stekker dat we dit gemist hebben !!

Bert Venema

Terugblik De Drentse Bluesopera.

In het voorjaar kwam er iemand van de PeerGroup bij ons het erf op rijden. Hij wilde praten over een locatie voor een bluesopera, waarvoor zij een groot grasland nodig hadden.
Je overweegt het 1 en ander, welk grasland, hoe groot e.d. en denkt wat met de mensen mee, maar ondertussen denk je ook, wat zal het worden zo’n bluesopera.

Later nog eens een gesprek gehad met meerdere personen en hak je de knoop door, je gaat met ze in zee.
Het grasmaaien wordt ingepland, zodat het grasland er glad geschoren bij ligt, voor dat de PeerGroup begint met opbouwen.

Je denkt nog, als ik het 1x gezien heb en mijn centjes binnen zijn, moeten ze zich maar redden met hun bluesopera.

Dan begint het, de rijplaten en keten arriveren. Er wordt gevraagd of je wat hand en spandiensten wilt uitvoeren, want er moeten o.a. dingen geregeld worden, waar de PeerGroup niet de juiste bedrijven en personen voor hebben. Doormiddel van mijn connecties was het snel geregeld door enkele bedrijven en personen. (Dank hiervoor)

Zo sta je aan de zijlijn en zo zit er middenin.

En zo wordt je benoemd tot theaterdirecteur, omdat je als landeigenaar er elke dag/avond aanwezig bent om te helpen waar het ook kan.
Zelfs ’s nachts uit bed gebeld worden omdat er dan weer eens een stroomstoring was, door de natte weersomstandigheden, was geen probleem voor deze theaterdirecteur.

De eerste repetities meegemaakt en toen kwam het idee om met een hydraulische kraan en kermis attractie na te bootsen.

Resultaat je speelt mee in De Drentse Bluesopera!

Uiteindelijk heeft alles erin geresulteerd, dat ik De Drentse Bluesopera wel 25x gezien heb, zowel de voorstellingen als de repetities en om er geen genoeg van te krijgen heb ik de voorstelling ook nog in Carré gezien.

Ik heb een hele leuke tijd gehad, zowel, voor- als achter de schermen!!!

Heel veel dank aan iedereen die De Drentse Bluesopera mede mogelijk hebben gemaakt!

Vriendelijke groeten,

THEATERDIRECTEUR,
Bert Venema.

Ik sla de palen voor de parkeerplaatsen in de zomer van 2016 weer.
WIE DOET DE REST?

Rene N.

Vandaag 25-12-'11 op TV Drente naar de TV registratie van jullie opera gekeken: Geweldig, wat een prachtige registratie. Wat heb ik hiervan genoten. Grote klasse!!! Hier mogen jullie trots op zijn.

J. de Vries

ik heb zojuist genoten van TV Drenthe.

Rein Riet Niemeijer

Geweldige uitvoering van de Drentse bluesopera in Carré. Het enige minpunt vonden wij het geluid en dan speciaal die bassdrum dreun, het kwam als een rechtse hoek in je maagstreek aan. Maar daar konden jullie niets aan doen als spelers. Er waren mensen die de technische mensen er op aangesproken hadden en die hadden er geen boodschap aan. JAMMER!!!!!

R en C

Vandaag het stuk in de krant gelezen over de voorstelling in Carré.
(we waren er zelf niet bij). Het was net als in Gieten weer fantastisch, maar anders.
Wij gunnen het jullie van harte en hopen dat het lukt om dus ook in andere theaters deze voorstelling te laten zien. Want het zet Drenthe natuurlijk ook mooi op de kaart.
Veel succes verder in de rest van Nederland.

Harma & Henk

Te gek dat we dit hebben mogen meemaken! Meedoen was een feest op zich, de fantastische reacties van het publiek maken het helemaal geweldig. Peergroup, acteurs, muziek en koor, allemaal hardstikke bedankt voor de ontzettend fijne tijd samen.
We lazen in het Dagblad v/h N dat er misschien een theatertour komt. Dus Tom... deins niet terug, maar mail ons vlug!

martin en thea twickler-assen

beste mensen,
een geweldige middag gehad in carre
en wat was het een prachtig spektakel in gieterveen
2x een fantastische opdonder gehad in beeld, taal en geluid
dus ....deur-donderen!
bedankt allemaal

S. van Vrijberghe

Wat een fantastische voorstelling stond er vandaag in Carré! Erg innovatief en leuk aangepast aan de mogelijkheden van een theaterzaal, het was alleen jammer dat de muziek soms harder was dan de zang. De voorstelling zelf was wel erg herkenbaar voor iemand die is opgegroeid in Gieten en nu in het westen woont. Al met al, complimenten aan alle medewerkers en hopelijk kunnen nog meer mensen van dit initiatief genieten door een reprise of een vervolg voorstelling.

Rian Bartels, Moergestel

Wat een fantastische voorstelling vandaag in Carré! Echt "hoofdstadwaardig". Ik heb er van genoten en had ook graag de voorstelling op 't land gezien. Mooi geacteerd, goed gezongen, geweldige muziek en knappe decors!
Voor een boerendochter uit Brabant ook wel een herkenbaar verhaal, maar dat kan ook aan mijn achternaam liggen ;-)
Bedankt voor een hele mooie zondagmiddag!

Hallo ,Ria hier

van een collega hoorde ik jubelende verhalen over de blues opera.
Ik heb direct de filmpjes bekeken, en baal nu als een stekker dat ik dit niet geweten heb.
ik heb me direct aangemeld voor de nieuwsbrief.
Succes en tot de volgende voorstelling.

M.v.g. Ria

GA

Volgend jaar Peer Gynt??

Gefeliciteerd

Na al eerder de Bluesopera te hebben bezocht.
Nog even vanuit het westen..:) de site bekeken.
Van Harte Gefeliciteerd met jullie grote succes.
Al in de Magnuskerk in Anloo bij het jaarlijkse eerbetoon aan Harry Muskee op de Cubydag was de overvolle kerk overtuigt van jullie mooie en originele uitnodigende bijdrage.
Het heeft geleid tot een enorme uitrol na die bijeenkomst. Omdat uit het hele land mensen erbij waren en het reden is geweest om als een olievlek via via landelijk bekendheid te geven aan jullie mooie initiatief. We hebben genoten. Met een grote groep.
Dank voor de kennismaking op 11 juni. Dank aan de organisatie op 11 juni. Anders hadden wij het nooit geweten.
Gefeliciteerd met jullie succes. Wellicht tot in Carre.

Rikus

Ik heb het even laten bezinken om naar woorden te zoeken om te beschrijven wat ik zondag 21 augustus heb meegemaakt.
Een voorstelling die begon met een onweersbui en een storing bij het geluid. Niet zo'n geweldig begin, maar wat ik daarna heb meegemaakt ... GRANDIOOS. Alles klopte daarna.
Als ik het in mijn geheugen afspeel moet ik weer een beetje gniffelen en heb ik weer kippevelmomenten. Nog steeds genietend van de muziek van een grandioze band.

Ik ben blij en trots dat dit in Drenthe heeft plaatsgevonden. En ik heb alleen maar gekeken en met volle teugen genoten.
Iedereen die meegewerkt heeft heel erg bedankt voor een onvergetelijke middag. Jullie hebben iets om heel en dan ook heel erg trots op te zijn.

Ik hoop dat Carré een succes wordt - jullie verdienen het- maar het zal moeilijk worden om de sfeer van Gieten mee te nemen.

Max Lamberts

G E W E L D I G, ook na 2x: 1x nat 1x droog; het blijft in m'n hoofd nadeunen, petje af voor alle betrokkenen, uniek, creatief, inventief ! kan zo mee naar Oerol, naar Chalons-dans-la-Rue, naar Avignon; succes in Carré, ik heb er al mensen op afgestuurd, maar het wordt nooit zo als op deze locatie. Een beetje raar wat ik hoorde: dat alle figurenten/koor zelf hun overnachting in A'dam moeten betalen? niet zo professioneel?

Wimer

Fantastische voorstelling gezien!

MIchiel

Wat een fantastische voorstelling! Complimenten aan alle acteurs, de band en de PeerGroup. De CD is door de kinderen al wel 20 keer gedraaid: " Nu mag ik Bennie zijn..." Heel veel succes in Carre.

Harald van Leeuwen

Een kort verslagje van mijn hand van deze buitengewone voorstelling:

http://deontdekking.web-log.nl/deontdekking/2011/08/drentse-bluesopera.html

Alle Haveman

Afgelopen zondagmiddag hebben jullie allemaal in stijl (regen, weerlicht en gedonder) afscheid mogen/moeten nemen van een in mijn ogen weergaloos en uniek spektakel. Dank aan (in willekeurige volgorde) de acteurs, alle vrijwillegers, de Peer Group, de band en alle anderen die dit mogelijk gemaakt hebben. De kaart voor Carré is binnen!

Ineke

Hallo allemaal,

Vrijdagavond, 19-8 waren wij er bij, GEWELDIG,wat hebben wij ons geamuseerd.
Wij hadden echt nog nooit zoiets meegemaakt.
Mede, omdat het weer natuurlijk helemaal meewerkte.
Wat een sfeer, wat een goede muzikanten,wat een heerlijke
groep acteurs/zangers.

BEDANKT, ALLEMAAL.!

helna

Alle mensen die ons zo goed verzorgt hebben tijdens de voorstelling, hartelijk bedankt. De hapjes, de massage,ik vond het heel bijzonder. Dank jullie wel.
Het was een bijzondere voorstelling.

Paula

Ontzettend leuke avond gehad vrijdag. Echt een spektakel! Heel goed bedacht. Veel gelachen, maar ook kippenvelmomenten. Vooral het lied van de moeder van Bennie. Kermis prachtig gedaan! Nou ja zo kan ik nog wel even doorgaan...

Henny

Ik ben vanavond geweest. Ik vond het in 1 woord SUPER!

w a r n a

W E E R G A L O O S !

Jannie

mooi, mooi, mooi man! Hoe Bennie op't lest deur 't land crosst, pettien òf! Appelflap'm kermis, geweldig, met al die gekke landbouwvoertuug,n (hoe'j dat wilt doen in Carré is mi'j 'n roadsel). Fijn publiek, met oetgedielde deek'nties, een oam'd um nooit te vergeet'n. Volg'nd joar weer?

Inge

Ondergaande zon op de Hondsrug, de reuk van het platteland in de neus, prachtige muziek in de oren. Kortom deze theatervoorstelling was één grote sensatie. Bedankt!

Peter

Woensdag 17 augustus geweest.
Onvoorstelbaar, alles klopte. Puur genieten.
Ik had de voorstelling nog wel een keer willen zien. Helaas.... stijf uitverkocht !

Grietje

12 augustus naar Gieten. Wat een machtig mooie voorstelling. Ik was onder de indruk, ontroerd, maar heb ook heerlijk gelachen en genoten van die heerlijke blues. Nog heel veel succes en speelplezier. Maar Carre kan niet tippen aan een avond op het Gieterse land ben ik bang. De zonsondergang! En de volle maan! Gewoon geweldig.

Jantine

Al weer even geleden (zo 31 juli) het was fantastisch. Waren van plan nog naar een avond voorstelling te gaan maar het is helaas voor ons uitverkocht.
Zelfs de kinderen luisteren graag naar de CD.
Voor ons een leuke vakantie herinnering!
Voor de mensen die nog gaan, veel plezier!

Ed Jager

Wij zijn zondagmiddag geweest. Geweldig wat een prachtige voorstelling en wat een enthousiasme. Heel veel succes.

Jen & Eta Engelse

Wat een prestatie! Goeie muziek, mooie en leuke teksten, prima acteerwerk... en dat alles in de stromende regen. Fantastisch, dat enthousiasme van jullie. Wij hebben genoten!

Harry

Gistermiddag geweest. ik vondt het super en verdient inderdaad een goter podium. ik hoop dat er ooit weer zoiets gedaan wordt. alles klopt gewoon, muziek, spelers en locatie.
misschien

Sander Roos

Echt een prachtig spektakel!
Heel veel plezier in Carré

Gerrit

Ik ben gisteravond geweest, SUPER gewoon.
Er zijn geen woorden voor, heerlijk gewoon met een mooi zacht regentje erbij dat maakte de boel compleet.
Dit is niet uit te leggen dit MOET je zien, wat een spektakel op een super locatie.
Succes in Carré.

Albert

Gloepens mooie veurstelling op een mooie plek in t olde laandschap. Mooi speult, mooi da'k ook eens wat in 't dreents heur! Bliede da'k sowieso weer in provincie bin. Hartstikke bedaankt an alle mitwarkers.
En Carre is veul te klein veur zoen spektoakel.

Addy Koers

Voorstelling van vrijdag 12 augustus bezocht mert de vrouw,
Schitterende avond gehad. Geweldige voortstelling. Klasse!

Rosanne

Ben gisteravond geweest. Was echt super mooi! Apart om te denken dat er eigenlijk geen echte Drenten in spelen. Sommige drentse woorden klopten niet helemaal maar dat geeft ook wel weer charme. Erg mooi om te zien hoe landbouwvoertuigen ook volop deden (vooral tijdens kermis ). Hebben echt super genoten!!!

jetze en femke

GENIAAL!!!!!!!
volgend jaar weer, wij zijn zeker van de partij

Marijke van der Voort

Wow, wat een leuke middag hebben we gehad. Het begon regenachtig, maar dat vergaten we gewoon door het leuke spel, zang en de verrassingen die ervoor zorgden dat we hebben genoten!! Wat een onzettend leuk idee om deze blues opera op zo'n aparte manier neer te zetten.
Succes in Carré!!

Anton Breider

Wat een schitterende voorstelling, ondanks of juist dankzij het slechte weer. Een geweldige voorstelling, spel en muziek en een warm publiek. Dit is zoooooo indrukwekkend.

Sannie Biemans

Wij hebben super genoten.Het was geweldig ondanks de regen.Echt prachtig.

fam deen

machtig mooie veurstelling. we hebb'n genoten!!!!!
wat ain humor en effects.
veul succes in carre!!!

Corry

Heb sinds lange tijd niet zo,n prachtige avond gehad.
Super!!!
Alle lof voor allemaal.
En Egbert bedankt voor het super idee

r en c

Goh he, Carre Amsterdam. Dat is niet niks. De kroon op jullie werk. Maar zeer zeker verdiend. Alleen het decor zal daar niet zo zijn als in Gieten. Maar ik weet zeker dat dit ook een succes zal worden. Proficiat.

Kees Brak

Woensdag 17 augustus ga ik met mijn vrouw en mijn zoon van 11 voor de tweede keer naar de Drentse Bluesopera. Ik zie er nu al heel erg naar uit om dit mooie spektakel nogmaals te zien. Mijn zoon wil de CD telkens maar draaien en kent de liedjes bijna uit zijn hoofd. De uitvoering is geweldig, maar ik heb bewondering voor het script, de muziekarrangementen en de leuke details. Geweldig en dan nu ook nog naar Carré. Een topper.

Ina

Wat een schitterende voorstelling. Mooi acteerwerk, fantastische band. Prima zang en wat een creativiteit!!
Veel humor maar ook ontroering! Ik woon alweer 17 jaar in Groningen maar ben blijf een drent. Dank, dank!!

Jan Prins

Onder de volle maan, genoten als nooit tevoren van een een spektakel op niveau ! Helemaal af ; cast, muziek, scenario, licht, geluid etc. Bijzonder smaakvol. Energiek gebracht, ondanks de ontberingen van de slechte zomeravonden. Chapeau voor allen. En uiteraard bedankt het was groots en we hebben zoals mag blijken genoten, het hele gezin Prins

Evert Hertsenberg

In de stroomde reegn volop geneut'n vanaomd.
A'j ok maar eem' kunt; goan!!!
Proud to be a Drent!

Dick Hein

Prachtige voorstelling, je komt ogen tekort. Dat het de hele avond regende gaf een extra dimensie aan de avond. Lekker kneuterig dicht op elkaar op de tribune. Als je nog twijfelt??
Hak de knoop door.
Veel waardering voor de acteurs tijdens deze voortdurende regenbui.

Kees van Woerkom

Gisteravond af en toe in de stromende regen genoten van van deze opera. Wat je al niet kunt doen met weinig middelen! Mooie muziek, zang en toneelspel. De regen had zelfs bij sommige stukken een versterkend dramatisch effect. Geweldig!
Heengaan dus en het zelf gaan zien. Zeker de moeite waard! Ook als niet-Drent was het allemaal goed te volgen.

Natascha van den Bosch

Gisteren genoten van de voorstelling. Het was geweldig!
Bedankt!!

Sabrina

Prachtige voorstelling!!! Mooi verhaal en de muziek was geweldig. We hebben genoten.

Max

gisteraomd geneut`n ik mag wa zegg`n merakels geneut`n
en mooi daj noar carré goat ie hebt v`dient. proficiat met dit succes.

Bert vorenkamp

Prachtige voorstelling in een geweldige omgeving. Een aanrader voor iedereen. Ik hoorde dat de voorstelling ook naar Carré gaat. Meer dan verdient, gefeliciteerd cast!!!

Hans Weggemans

De eerste keer op zundagmiddag 31 juli de veurstelling zien,
na ofloop helemaol veraldereert , zo allemachtig mooi,
en 't was ok nog mooi weer. De tweede keer in de reg'n van ofgelopen woensdag zien, alweer prachtig, jammer van de ontploffings, die deur de reg'n niet warkten. En omdat zo mooi is, goa ik ankommende dinsdag nog een keer.
Op dizze manier huuv ik nooit meer naor OEROL

Erwin

En natuurlijk alle lof aan Egbert Meyers...zonder hem was de Drentse Bluesopera er niet geweest!

mieke

Een top voorstelling (10-8)
Zo herkenbaar, goed gespeeld en gezongen.

En de regen....die hoorde erbij.

Een must voor iedereen.


JJ & P

Boven verwachting zelfs goed te verstaan en te begrijpen voor een westerling. Buffet vooraf ook top. Hadden medelijden met de spelers ea medewerkenden i.v.m weer (Wo 10 Aug). Wij dik in de kleren en regenpakken zij in hun "gewone" kloffie . TOP TOP TOP

bert

gisteravond de voorstelling voor de 2de keer gezien en ik heb nog meer genoten dan de 1ste keer, toen was ik overdonderd door de grootsheid van deze wonderbaarlijke voorstelling
nu heb ik nog meer kunnen genieten van de zang, van het spel, van de muziek, van de trekkers, van de humor, van .......ja van alles eigenlijk
zal ik nog een 3de keer gaan of zijn de komende voorstelligen (TERECHT) uitverkocht?

Kristel

Wie heeft er nog 1 ticket voor 20 augustus in de aanbieding. Ik wil heel graag een vriendin meenemen.
Mailen kan naar: ivoenkristel@planet.nl

henk en henny

Wat een fantastische middag hebben we gisteren gehad.
Mooie muziek, veel gelachen en soms ook een traan.
Wat zullen veel mensen zich hierin herkennen, daar hoef je geen boer voor te zijn.

Joop Visser

Ik heb de voorstelling van 31 juli gezien. Gewèèèèèèldig!!!! Ik zou willen dat elke Drent, wat zeg ik elke Nederlander deze voorstelling meemaakt. Je wordt er een gelukkiger mens van!

Ben Schrijver

Het is lang geleden dat ik zo genoten heb van een voorstelling(7-8). De humor, de prachtige muziek. De kerktoren van Giessen op de achtergrond, de Hollandse lucht, alsof voor het decor gemaakt was. Je kwam ogen en oren tekort en wist af en toe niet waar te kijken. Jullie mogen trots zijn op deze prestatie.

Jan

Passie spatte er van af. Momenten van plezier en triestheid werden door de regen soms goed versterkt. Vertel iedereen dat hij of zij dit niet mag missen.
"Angst is moar veur eben, spiet dat blif altied" (D. Lohues, 2008)

Alie Tooms-Blaauw Peize.

Het was geweldig mooi, heel goed inelkaar gezet. prachtige lokatie. lekker ruig en stoer. geweldige muziek.

oh ja, die regen,,,,,,niet eens zoveel van gemerkt. Was te veel met het stuk bezig. Ik kan iedereen aanraden dit MOET je zien.

Linda

Jeetje wat een geweldig stuk, wat heb ik genoten! Heerlijk met je poten in de modder theater waarbij humor en het serieuze elkaar afwisselden, ondersteunt door lekkere muziek. Een aanrader!

Martin en Corrie

Indrukwekkend!!! Ook wij Brabanders hebben genoten van deze geweldige voorstelling. Spanning van begin tot eind. Complimenten voor de creatieve vondsten. Een lach en een traan.
Fantastisch, bewondering voor de hele cast.
Houdoe en zeer bedankt!

Rinco Ennema

We hebben genoten van de combinatie van humor, muziek en drama. En dat in de buitenlucht. Sterk verhaal met een duidelijke kern van waarheden. Ook verrassend goed gevonden en neergezet. Subliem.

Lilian

Mooi mooi mooi. Drentse weidegrond en de blues; een combinatie die elkaar goed past. Als (klein)dochter van Drentenaren veel herkenning vanmiddag. Goed spel! De wolken en de regenspetters (in de pauze!) maakten het compleet. Cool!

Gerda

Vanavond een super avond gehad. Wat een geweldige voorstelling. heel verrassend Boeiend vanaf de eerste minuut.

Andrea

Wat een geweldige voorstelling.. Heb erg genoten...

Annemieke

echt geweldig, overtrof alle verwachtingen! Geweldig spel, geweldige muziek en zang. Mooi in het late avondlicht, met koeien op de achtergrond.Fantastisch ook in het donker, zelfs met aan het eind een stevige regenbui. Alle lof voor de spelers en het koor, die gewoon doorgingen. Niet te missen, anders ga je spijt krijgen!!

George van Houts

Geweldige voorstelling waarbij de regen zelfs een dramatische factor van betekenis werd. Gaan kijken!

gerard antoni

Ook onze gasten,toeristen, waren zeer enthousiast over de voorstelling. Een aanrader voor iedereen.Geweldige show,alle lof voor Drenthe.
Vanmiddag gaan er weer gasten om 14.00 uur.Je mag het ook niet missen als je in de provincie bent.
Ook de volkskrant was lovend, hoor ik!
Wij blijven promoten!!!! De gehele cast en crew proficiat.

www.schoapendrift.nl
www.bungalowexloo.nl

Angela Soenarijo

Donderdagavond: Ik heb genoten van de voorstelling. Zoiets nooit eerder meegemaakt ...met het veld als decor en het drenths was OOK voor MIJ goed te volgen.
Op woensdagavond was het regen, regen en nog eens regen en uit overmacht afgelast. Geen 1 negatief woord...een ieder bleef positief...wat een sfeer! trouwens op woensdagavond heb ik een echtpaar uit Gieten een lift gegeven en hebben hun lichtblauwe paraplu in de auto laten liggen. Maar wat is jullie adres ook weer? Ik heb t niet onthouden...teveel regen. Mijn emailadres is A26051972@hotmail.com

Z-Hollander met Friese roots

Nu we er toch zijn ... onder dat motto op vakantie een uitstapje gemaakt naar Gieten. Niet voor niets: als 'allochtoon' genieten van prachtige Drentse blues tegen de achtergrond van een onvervalste opera-klucht. Leuke binnenkomer met duivelse rolstoeler op de muziek van Tom Waits (inclusief megafoon) tegen een prachtig decor. Zeer de moeite waard. Jammer om te horen dat het zo moeilijk is de kaarten aan de man te brengen: deze opera verdient meer aandacht en waardering! Waar kun je nog zo spotgoedkoop een uitstekende voorstelling bijwonen? In Gieten dus.

Atty van de Brake

Zondagmiddag geweest. Geweldig. Afwisselende voorstelling met veel verrassingen. Zoon van 13 vond het ook leuk!
Een toppertje! Complimenten voor de spelers & muzikanten en de regisseur.

Maike Visser

Onze broer nodigde ons uit om ter gelegenheid van zijn verjaardag jullie voorstelling bij te wonen. Hiermee gaf hij ons een fantastisch cadeau! Ik heb genoten, gelachen en de creatieve oplossingen bewonderd. ( Het vindingrijke decor: een groot compliment!) De zang vond ik erg mooi. Vooral het lied van moeder (je kiest toch voor je kind). We zagen de voorstelling zondagmiddag. Eeen avondvoorstelling lijkt me ook fantastisch maar helaas woon ik daarvoor te ver weg.
Succes met de verdere voorstellingen en bedankt voor een ontroerende en mooie zondagmiddag!

harrie popken

fantastisch, gauw exporteren naar de andere neder-saksische gebieden, boeren heb je overal...
ga veural kieken...

Herman en Karin

Wat een fantastisch spectakel daar in Gieten!
Ik heb al mijn connecties hierover gemaild, dat dit de moeite van het komen zeer waard is.
We waren er vrijddag , de laatste generale en ik heb nog even met Huub van der Lubbe(de Dijk) staan praten in de pauze.
We willen nog wel een keer.

Anne-Carine

Dit is echt geweldig!
Dit is echt genieten,goed spel ,gave muziek,geweldige ambiance!
We gaan vast nog een 2e keer.

Peter Zwerus

Ik had eigenlijk geen idee wat ik me er van moest voorstellen. Nou, mensen: Dat was gauw voorbij! De Drentse Bluesopera is een in elk opzicht geweldige zintuigprikkelende voorstelling, die met veel kwaliteit en liefde gemaakt is! Af en toe heb je bij een project het gevoel dat het allemaal klopt. Verhaal, teksten, muziek (wat een band!), spelers, medewerkers en entourage. Dit is zo'n project. Dat moet je niet alleen zien, daar wil je deel van uitmaken, daar wil je bijhoren! Ook al is het alleen maar vanuit een paardentrailer om consumptiemunten te verkopen! Ik mag weer! Morgenavond! Ben d'r trots op!

Francien de Boer

Wat een creativiteit, genoten , zeker ook van zang en muziek!!!

Willem en Gina

Fantastische middag gehad (zo 31-07-2011).
Een echte aanrader.

Henny van der Goot

Wat een geweldige voorstelling in de Drentse zon(gisteren). Ook de creativiteit mag niet onvermeld blijven.

Saskia Boon

Afgelopen donderdag 28 juli naar de try-out geweest.
Als zoiets bijna in je achtertuin speelt moet je erheen natuurlijk!Heerlijk om naar alles te kijken en te luisteren! Ik lag zo nu en dan echt even helemaal slap van het lachen onder de bank. Deze "allochtoon" is er trots op om in Drenthe te wonen, en het feit dat ik het allemaal heb verstaan! Ik wil nog wel een keer!

meisje

de drentse bluesopera is echt geen opera, maar echt géwéldig!! ik rad het u echt aan!

Susan Katerbarg

Wat een geweldige voorstelling, Wij hebben erg genoten. Goed verstaanbaar, het Drents was goed te volgen. Geweldig verhaal. echt een aanrader.

Hans en Lies

We hebben erg genoten van de try-out op vrijdagavond, ondanks het wat mindere weer, na de pauze alleen maar motregen, was het de reis van Baarn naar Gieten meer dan waard.

jacob haandrikman

Ik ben helemaal geen bluesman en helemaal geen operaman , maar dit was in een woord geweldig, bedankt voor deze geweldige avond

Ko Vester

De voorstelling is van grote klasse. Heb erg genoten. Veel gelachen. Prima muziek. En een ongelooflijk mooi podium met vele verrassingen. Drenthe mag trots zijn op de Peergroep & Huus van de Taol.

Jan Smith

Genoten van de premiere van de Drentse Blues Opera gisteren.
Goede cast, goede swingende band, koorleden/figuranten droegen belangrijke steentjes bij. Belichting, na de pauze belangrijk, zag er fantastisch uit!!
Al met al een uitstekende productie die ik nog wel een keer ga zien, omdat er veel te zien is op dat immense "podium".
Proficiat allemaal!

Geert Koops

Deze voorstelling gaat in je hoofd zitten Er is zoveel te horen en zien. Wat mij betreft: buiten categorie. Ik ga nog een keer

kijker Drentse Bluesopera

Was heel erg leuk, mooie muziek, mooi zonnetje, leuke artiesten , in 1 woord: Super!

Lenie Zuidema (en Lisette)

'k was bie toer'n hoast wat in trance. Hou kinn je 't bedenken!

Aukje Boomsma

Fantastische voorstelling, veel lachen en veel drama! Echte blues, echt genieten van de muziek en spel en de schitterend bedachte decors, nog afgezien van de omgeving. Een aanrader, ik denk dat het vanaf nu helemaal uitverkocht zal zijn, dit kun je niet anders vinden dan: Prachtig!

Johan Heijda

Afgelopen woensdag 27 juli ben ik naar de try-out geweest en het was een fantastische ervaring: prachtig landschap, heerlijke muziek, een treurige bij blues horende regenbui gedurende het hoogtepunt van de voorstelling. Het deed mij denken aan een voorstelling van de Dogtroep in het Noorderplantsoen van zeker 20 jaren geleden. Deze voorstelling zal mij ook lang bijblijven. Iedereen bedankt voor de mooie avond.

sjouke b. dekker

Mooi man! Ondanks de regen vrijdagavond. Wat een sfeer daar onderaan de Hondsrug, met uitzicht op Gieten. Entourage, enscenering, regievondsten, puntige teksten, jankende blues en sterk spel; ze vloeien naadloos in elkaar over. Ogen en oren tekort. Wat een tempo! Misschien net iets te lang, maar zeer de moeite waard. Een voorstelling met hart, ziel en ballen. Gaat dat zien!

r en c

Wij zijn gisteren naar de try-out geweest. Wisten niet wat ons te wachten stond. Konden ons er ook niets bij voorstellen. Maar, eerlijk is eerlijk zukswat hew nog nooit zien. Fantastisch!!!
Zeker de muite weerd om eens naar toe te gaan. De muziek, het decor, de teksten, in 1 woord geweldig. En de regen deerde ons niet, paste er wel bij. Nog heel veel succes gewenst, en zeker voor herhaling vatbaar.

gerard flink

grandioos spektakel, blijft boeien en prachtig spel,zang en dans.Je moet het gezien hebben. Proficiat!!!

Wietse de jong

Ben donderdag de 28e naar de try-out wezen kijken. was diep onder de indruk van dit geweldige spektakel.
Het was geweldig in elk opzicht. Dit MOET je gezien hebben.
Hoewel de voorstelling satirisch bedoelt is was er wel degelijk sprake van emotionele diepgang. Heb naderhand van meedere mensen gehoord dat de gespeelde gebeurtenissen zeer herkenbaar waren en je echt in het hart raken.
Wat mij betreft was deze voorstelling er eentje die je bij blijft en waarvan je later zegt; weet je nog van die drentse blues opera !

Alle Haveman

Heb afgelopen dinsdag een groot gedeelte van de generale repetitie mogen zien. Het mag van mij zaterdagvond zijn. Ik kan niet wachten. Wat een spektakel. Complimenten voor de acteurs (de profs maar zeker ook de vrijwilligers), de regiseur, de band (pffff wat een gave muziek) en alle anderen die dit mogelijk hebben gemaakt. Voor alle liefhebbers van de Blues: GAAN!

angelique

WAUUW!!!!!!! Erg leuke, humoristische, vol zelfspot gespeelde voorstelling!!! De try-out van donderdag jl. was een avond met een gouden randje... prachtig weer, goede cast met net zo'n beste figurantenploeg. Veel plezier en goed weer in de komende weken.

Cees Feiken

Geachte mevrouw van der Meer,

Gisteravond was ik aanwezig bij de try out van de bluesopera.
Bij deze wil ik u laten weten dat het geweldig was!!!
Decor, kleding, entourage, muziek, spelers echt alles klopt.
Zeer goed voorbereid, alsof ze het al veel langer speelden.
Ook de elementen waren zeer goed uitgezocht (strobalen, giertank, kermisattractie, botsauto`s)
Wij hebben Flyers en een poster meegenomen en zullen dat onder de aandacht brengen van onze gasten, vrienden en familie.
Hopelijk wordt het een groot succes aan de voorstelling zal het zeer zeker niet liggen.

Ben blij deze voorstelling te hebben gezien.
Van mij krijgt u een dikke TIEN voor het hele gebeuren.
Dit kunt ook mededelen aan de gehele crew.

Met vriendelijke groet,
Cees Feiken

www.schoapendrift.nl
www.bungalowexloo.nlJanet Boekholt

Ik was gister bij de Try Out.
En dit was echt geweldig.
Het was een geslaagde avond.
De regen paste er op dat moment wel goed bij.

Ik zou dit aan iedereen aanraden.

GREAT JOB.

Eef Peters

Naar de 1e try out geweest op woensdag 27-7. Geweldige voorstelling; wat een decor!!! cast en sfeer. Verhaal vol met humor, herkenbaarheid en drama...Veel spectakel door gebruik van landbouwvoertuigen, en de drentse taal en de geweldige bluesmuziek/songsmaken het tot een byzonder en indrukwekkend schouwspel. Echt de moeite waard! Kom dat zien! en geniet...

Ina Ottens-Weggen.

Wat een geweldige avond hebben jullie ons gegeven. Echte bluesmuziek, geweldige stemmen en wat een energie. Een topconditie is nodig om hieraan mee te doen. De paarden en kerk in de verte en de prachtige avondzon zorgden voor een sprookjesachtig decor. Heel hartelijk bedankt en veel succes verder... Ik wil iedereen, die de van blues houdt, deze voorstelling aanbevelen... GEWELDIG....

ellenhoogland@hotmail.nl

Woensdag was ik bij de try-out. Ik was overdonderd! Echt super! Wat een geweldige productie! Ik ben het bij iedereen aan het promoten! Ga hier absoluut naar toe!

Kalle Heesen

Wat een eer om de eerste reactie te mogen schrijven op deze site. Vooral als ik bedenk hoeveel er waarschijnlijk nog gaan volgen.
Ik heb de eer mogen hebben om bij de laatste repetities en de zogenaamde 'montage' te mogen zijn. Mocht u nog geen kaartjes hebben gekocht, dan kan ik u aanbevelen: wel doen. Direct! Anders mist u een voorstelling met prachtige vergezichten, met geweldige zonsondergangen, maar vooral een voorstelling die zo goed in elkaar zit, zo recht uit het Drentse hart gegrepen is dat je opeens begrijpt wat er in Drenthe speelt.
Een voorstelling met een eng goede band, met acteurs die Talent hebben met een hoofdletter, met muziek waar je niet stil bij kan blijven zitten en met teksten die zo goed geschreven zijn dat je het er warm van krijgt.
Alleen maar lof over deze voorstelling? Nouja, bijna alleen. 1 klein puntje... de liedjes: sommige zijn zo goed dat je ze op de meest ongelegen momenten weer in je hoofd hebt. De enige oplossing is dan om nog maar een keer naar de voorstelling te gaan en het lied om te ruilen voor een ander. En ik weet zeker: ook dat is geen straf! Hulde aan de mensen die van wit papier dit script hebben weten te maken en van 4 hectare groen gras een wel heel bijzonder theater.

Angelique

Gisteren in de Magnuskerk tijdens het eerbetoon aan Harry Muskee, een primeur gehoord van fantastisch entousiaste mensen! !Appelflapp'n spookhuus wordt een hit, bij jong en oud!!