Uitzending op RTV Drenthe

Op Eerste Kerstdag 2011 wordt De Drentse Bluesopera uitgezonden op RTV Drenthe. Uitzendingen zijn om 11.30 uur, 15.30 uur, 18.40 uur en 21.40 uur

Harry Muskee overleden

Op 70-jarige leeftijd is Harry Muskee in zijn woonplaats Rolde overleden. Harry Muskee was al enige maanden ziek. Zijn laatste optreden was op het festival Groeten uit Grolloo in juni 2011.

Muziektheater aan de oever van de Amstel

De PeerGrouP gaat met De Drentse Bluesopera naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Op zondag 18 september om 14.00 uur is er een uniek en eenmalig optreden op het toneel én in de piste van dit wereldberoemde theater. Kaartverkoop start vanaf dinsdag 16 augustus via www.carre.nl. Kaarten kosten € 15 tot € 35 euro.

EXTRA VOORSTELLING

Wegens groot succes is er een extra voorstelling ingelast op dinsdag 16 augustus a.s. om 20.30 uur.

Voorstelling woensdag 3 augustus afgelast

Door hevige en aanhoudende regenval is de voorstelling van woensdag 3 augustus afgelast. Bezoekers kunnen hun kaarten omruilen voor een nieuwe datum (indien er nog plaats is) of krijgen het geld van de toegangskaarten terug. Bezoekers met e-tickets voor 3 augustus worden verzocht naam en reserveringsnummer plus een 1e en 2e voorkeursdatum door te geven aan de kassa: info@dedrentsebluesopera.nl. Bent u niet in de gelegenheid de voorstelling op een ander moment te bezoeken geeft u dan naam, reserveringsnummer en uw bankrekeningnummer door.

Bezoekers die hun kaarten voor 3 augustus bij Primera of Theater de Kolk hebben gekocht, worden (voor zover zij dat niet op de locatie hebben gedaan) verzocht contact op te nemen met de kassvan De Drentse Bluesopera: info@dedrentsebluesopera.nl

We zijn begonnen!

Het is eindelijk zo ver, we zijn gestart met De Drentse Bluesopera. Afgelopen woensdag was de eerste try-out te zien, en morgen vindt de première plaats. Er is veel aandacht in de (landelijke) pers, o.a. in het Dagblad van het Noorden, het NRC Handelsblad en de Volkskrant. En de reacties van het publiek zijn erg positief! Klik hier voor de eerste reacties. Radio 6 en Simone FM hadden een interview met regisseur Tom de Ket, luister hier het interview terug op Simone FM.

Gastrol Muskee van de baan

Wegens gezondheidsproblemen heeft Harry Muskee zich teruggetrokken uit De Drentse Bluesopera. Harry Muskee (alias Cuby van Cuby and the Blizzards) zou een zogenaamde cameo in de voorstelling hebben, een verschijning als zichzelf. Maar door aanhoudende klachten  heeft hij moeten besluiten zich terug te trekken. Muskee werd in juni jl. 70 jaar, een feit dat o.a. gevierd is met de opening van het C+B Museum in Grolloo en het bluesfestival Groeten uit Grolloo.

Hoewel niet lijfelijk aanwezig in de voorstelling is zijn rol nog wel voelbaar: twee beroemde nummers worden in een nieuwe Drentse versie uitgevoerd in het stuk: Windows of My Eyes (Veènster) en Appleknockers Flophouse (Appelflappen Spookhoes).

Opbouw in Gieten begonnen

Wat vliegt de tijd… Nog minder dan twee weken en dan starten de eerste try-outs al. De hoogste tijd dus om te beginnen met bouwen. Deze week is een groot deel van ons team niet meer in Donderen te vinden, maar aan de voet van de Hondsrug in Gieten. Om samen het terrein helemaal startklaar te maken voor De Drentse Bluesopera. Helaas hielp het weer de eerste dagen niet echt mee…

Preview tijdens FestiValderAA

Afgelopen zaterdag was tijdens FestiValderAA een eerste preview van De Drentse Bluesopera te zien. Er was veel publiek, de sfeer zat er goed en de reacties waren erg positief. Het Dagblad van het Noorden schreef na afloop:
“Ook EgbertMeyers was in zijn nopjes. De aanstichter van de Drentse Bluesopera genoot van het voorproefje van dit muziektheater, een samenwerking van Peergroup en Huus van de Toal. Eind deze maand gaat de bluesopera in première aan de Hondsrug in Gieten. Nu klonk alleen de muziek en was de bluesklassieker Appleknockers Flophouse van Cuby + Blizzards te horen als Appelflappen Spookhoes.”

Klik hier voor het compilatiefilmpje van deze preview.

Agrarische ondernemersorganisatie op visite

Een werknemer van de agrarische ondernemersorganisatie LTO Noord kwam vandaag een kijkje nemen bij de repetitie. In het blad ‘Nieuwe oogst’, dat naar ruim 40.000 boeren verstuurd wordt, zal uitgebreid aandacht besteed worden aan De Drentse Bluesopera. Hiervoor zijn ook foto’s gemaakt, waaronder deze groepsfoto met de hele cast!

Pers aanwezig bij repetities op het land

Deze repetities zijn al een tijdje bezig, maar sinds deze week vinden ze plaats op het weiland naast het kantoor van de PeerGrouP in Donderen. Zelfs met de tropische temperaturen van de afgelopen dagen werd er flink gerepeteerd. En de pers was erbij! Harrie Popken (radio), een tv ploeg van RTV Drenthe en een fotograaf van het Dagblad van het Noorden. Klik hier om het radiofragment terug te luisteren en hier om het nieuwsitem op tv terug te kijken. De foto staat vandaag groot in het Dagblad van het Noorden.

De Drentse Bluesopera op Oerol

Net terug van een bezoekje aan Oerol? Grote kans dat u De Drentse Bluesopera ergens bent tegen gekomen. Hierbij een kleine impressie.

De Drentse Bluesopera richting Oerol

Weer eens wat anders dan een driehoeksbord langs de kant van de weg!

Verjaardag Harry Muskee

Afgelopen vrijdag 10 juni is Harry Muskee 70 jaar geworden. Gefeliciteerd Harry! Om dit te vieren zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder het festival ‘Groeten uit Grolloo’. Ook werd de 6e editie van de Tour Special (klassieke Citroën auto’s) geheel gewijd aan Harry Cuby Muskee. Ruim 100 Citroen ID/DS kwamen naar de Magnuskerk in Anloo om zijn verjaardag te vieren. De Drentse Bluesopera was erbij en zong in bijzijn van Harry Muskee een nummer uit De Drentse Bluesopera. Klik hier voor een impressie van deze bijzondere middag!

Op locatiebezoek in Gieten

Boer Venema ontving afgelopen dinsdag de acteurs van De Drentse Bluesopera op zijn land aan de Noordveensedijk in Gieten. Het land is gekozen als speelplek voor het muziektheaterspektakel dat hier eind juli van start zal gaan. Klik hier voor een kort impressiefilmpje.

 

Crew arriveert in Donderen

De voorbereidingen voor De Drentse Bluesopera zijn nu echt van start gegaan. De crew is namelijk in Donderen aangekomen en begint vanaf vandaag met repeteren. De 1e dag begon goed, met koffie en Drentse stoet en een masterclass Drents, georganiseerd door Het Huus van de Taol. Klik hier voor een sfeerimpressie van deze 1e dag.

Muziekrepetities met band in Donderen

Erwin Java, Fokke de Jong, Guus Strijbosch en Remko Wind repeteerden gisteren op het terrein van de PeerGrouP in Donderen. De vier mannen vormen in juli en augustus de band van De Drentse Bluesopera. De samenstelling is uniek en verenigt de beste bluesmuzikanten van Noord-Nederland: gitarist Erwin Java van Cuby and the Blizzards, drummer Fokke de Jong van Normaal, bassist Guus Strijbosch van Daniël Lohues en toetsenist Remko Wind, tevens componist van De Drentse Bluesopera.

Online kaartverkoop gestart

Vanaf heden kunt u toegangskaarten voor De Drentse Bluesopera online bestellen. U betaalt via IDeal en de toegangskaarten (e-tickets) worden u via email direct toegestuurd.

Brenda Venema winnares openbare auditie

Zaterdagavond 9 april jl. heeft Brenda Venema de openbare auditie in de Pony Bar in Gieten gewonnen. Brenda gaf de juryleden kippenvel met haar stevige en gevoelige stemgeluid. Ook de overige bezoekers in het stamvolle dorpscafé waren diep onder de indruk. Gefeliciteerd Brenda!Ook alle overige 25 kandidaten hebben zich overtuigend geplaatst in het figurantenteam van De Drentse Bluesopera.Op de foto Brenda Venema te midden van juryleden Annemaaike Bakker, Jan Tekstra en Tom de Ket, presentator Albert Secuur en muziakele begeleiders Remko Wind en Guus Strijbosch.

Openbare auditie zaterdag 9 april in Pony Bar Gieten

Op zaterdag 9 april van 20.00 tot 22.00 uur wordt een openbare auditie georganiseerd voor zangers/figuranten. Drents zangtalent die het ook leuk vindt om te spelen kan zich aanmelden bij Nienke Dijkstra, nienke@peergroup.nl. Ook publiek is van harte welkom in de Pony Bar aan de Brink 22 te Gieten.

Lancering campagnebeeld

Het voorlopige beeld van boer Frans van den Berg op zijn Lance Bulldog Tractor is ingeruild voor het officiële campagnebeeld van de Drentse Bluesopera.

Tom de Ket in tv-programma PS op RTV Drenthe

Regisseur Tom de Ket is op vrijdag 18 maart te gast in het RTV Drenthe programma PS om te praten over De Drentse Bluesopera .

Fotoshoot campagnebeeld

Onder winterse omstandigheden heeft de fotoshoot voor het campagnebeeld plaatsgevonden. Op een kale Drentse akker poseerde Wim Warrink voor fotograaf Reyer Boxem. Saar de Vries van Sgaar Grafisch Ontwerp assisteerde met een bladblazer op benzine.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA