De voorstelling

Het verhaal
Bennie Bartels is een jonge boer die de boerderij van zijn vader heeft overgenomen. Het bedrijf loopt matig en rijk zal hij er wel nooit van worden. Maar dan ontmoet hij Jenny Voorthuizen, zijn vroegere buurmeisje en nu een geslaagde marketing- en businessvrouw. Jenny heeft het boerenbedrijf van haar ouders omgetoverd tot het succesvolle recreatie-, annex zorg- en wellnessresort De Hunzehof. Voor de noodzakelijke  uitbreidingsplannen heeft Jenny haar oog laten vallen op de pittoreske boerderij van Bennie. De naïeve Bennie denkt een fantastische deal te sluiten, maar dat pakt heel anders uit…

Drenthe en de blues
Drenthe heeft van oudsher iets met de blues. Drenthe is de bakermat van bluesicoon Harry Muskee (1941-2011) en ook Daniël Lohues heeft er zijn roots. Als muziek van het platteland leent de blues zich perfect voor een opera waarin het gevoel en de drijfveren van de van oorsprong boerenbevolking centraal staan.

De boer centraal
De Drentse Bluesopera gaat over het dilemma waar veel jonge boeren tegenwoordig voor staan. Ga je het bedrijf van je ouders voortzetten of geef je er – moe van regelgeving en dwang tot grootschaligheid – de brui aan? Door het dalende aantal boeren verandert Drenthe wezenlijk van karakter. Drenthe wordt steeds meer een recreatiepark of erger nog: een bejaardenoord! De Drentse Bluesopera brengt deze actuele  thematiek als een vrolijke satire voor het voetlicht.

Cast
De Drentse Bluesopera wordt gespeeld door professionele acteurs/zangers en muzikanten. De cast wordt aangevuld met ruim dertig figuranten uit Drenthe.

Drentse taal
De Drentse Bluesopera wordt gespeeld en gezongen in het Drents. Ook voor niet-Drentstaligen is de voorstelling goed te volgen.

Duur van de voorstelling: 2 1/2 uur, inclusief pauze.

Speeldata

Wo 27 t/m vr 29 juli (try-outs) – 20.30u

Za 30 juli (première) – 20.30u
Zo 31 juli (matinee) – 14.00u

Wo 3 en do 4 augustus – 20.30u
Vr 5 augustus (matinee) – 14.00u
Za 6 augustus – 20.30u
Zo 7 augustus (matinee) – 14.00u

Wo 10 t/m za 13 augustus – 20.30u
Zo 14 augustus (matinee) – 14.00u

Wo 17 t/m za 20 augustus – 20.30u
Zo 21 augustus (matinee) – 14.00u

Avondvoorstellingen beginnen om 20.30 uur.
Matineevoorstellingen beginnen om 14.00 uur.

De voorstelling duurt circa 120 minuten.